[quote=""Tomasz Głażewski" post=3129"][quote=""Jakub Bartoszewicz" post=3120"]
Podczas spotkania konsultacyjnego padł pomysł, by wyodrębnić osobny dział (a nie tylko wątek) na forum. Myślę, że w nim mogłyby powstać poddziały zgodne dla poszczególnych zespołów, a w nich wątki dla poszczególnych zadań. Jeśli zaczniemy mówić o wszystkim tutaj to zaraz się pogubimy.
Kiedy możemy się spodziewać dalszych działań?[/quote]
Doszedłem do podobnego wniosku co do konieczności odrębnego działu, Ale poszedłem trochę dalej. Pod adresem
http://i.olsztyn.pl/forum/ uruchomiłem niezależne forum takie które uczestnicy dyskusji będą mogli w pełni kreować. Moim zdaniem przy dużej ilości zagadnień, konieczności zakładania nowych działów, kategorii itp lepiej będzie korzystać z rozwiązania niezależnego bez konieczności angażowania urzędowego admina. Tylko wola uczestników pokaże czy chcą z tego skorzystać.[/quote]
Witam
Forum pod adresem
http://i.olsztyn.pl/forum/ w zamierzeniu będzie pełnić rolę miejsca, gdzie będziemy mogli wspólnie prezentować i weryfikować w dyskusji swoje pomysły i projekty. Mam nadzieję, iż pozabawiona ograniczeń nałożonych Platformie Konsultacji Społecznych strona
www.i.olsztyn.pl spełni dodatkową funkcję pewnego rodzaju biuletynu informacyjnego (zgodnie z ustaleniami ze spotkania marcowego).
Podstawową zasadą będzie prezentowanie swojego zdania pod własnym nazwiskiem i równoprawne traktowanie wszystkich dyskutujących. Z założenia na forum i.olsztyn.pl osoby uczestniczące w konsultacjach z ramienia Urzędu Miasta wyrażaja opinie, proponuja rozwiazania, dyskutują jako mieszkańcy, nie jako urzędnicy.
Oczywistym jest, że nadal pozostawiamy sobie możliwość zapytań, konkluzji, opinii (itp.) w stosunku do przedstawicieli Urzędu Miasta na Platformie Konsultacji Społecznych zgodnie z wymogami i regulaminem platformy (PKS).
Zgadzam sie także z opinią p. Tomasza dotyczącą braku dyskusji na temat ogólny, określajacy strategię rozwoju miasta czy też wizji miasta. Pamiętam wypowiedź któregoś z uczestników z pokazu Archfilm, że tego rodzaju konsultację powininiśmy zaczać od dyskusji na tema "ideii". Rozumiem także wielką potrzebę wielu zainteresowanych osób rozmawiania o konkretach.
Tu muszę poinformować, iż mimo chęci Nas wszystkich do rozpoczęcia prac, do dnia dzisiejszego nie mam informacji potwierdzających przygotowanie Ratusza do założonej na ostatnim spotkaniu rzeczowej diagnozy sytuacji Śródmieścia. Mam nadzieję, iż w miarę szybko dostaniemy potwierdzenie terminów spotkań. Proponuję w związku z tym, na ile to możliwe, rozpocząć dyskusje w poszczególnych tematach na
http://i.olsztyn.pl/forum/ pamiętając, iż wspólnie zobowiązaliśmy sie do odrabiania/przygotowania tzw. prac domowych.
W dniu dzisiejszym, za Państwa pozwoleniem - przyjmując nomenklaturę szkolną - Urząd Miasta otrzymuje uwagę

. Mając w pamięci decyzję Prezydenta o wstrzymaniu inwestycji (co było zgodne z postulatami z marcowego spotkania) mam nadzięję na rychłe poinformowanie Państwa o terminach spotkania.